Herkese selamlarUzun zamandır Wacom grafik tablet almayı düsünüyordum fakat bir türlü paramı denkleştirememiştimki kız arkadaşım sevgililer günüde süpriz yaparak bana UC-Logic Lapazz PF1209 modeli tableti aldı. Bu konuda uzun zamandır araştırma yaptığım için bir başka arkadaşı alacakmış gibi bana danışarak UC-Logic Lapazz PF1209 modelini gösterdi, o ana kadar wacom'da karar kıldığım için bu modelin varlığından cidden haberim yoktu zira UC-Logic benim için mail sonuna imza atabileceğim tarzda, giriş seviyesi bir tablet üreticisiydi! Eski tasarım forumumuzdan ilüstratör arkadaşım Kerem Beyit'in de bu modeli kullanarak yaptığı çalışma ve kısa incelemesini okuduktan sonra kız arkadaşıma UC-Logic'in gayet profesyonel bi model olduğunu Wacom'a okadar para yatırmanın hiç bir manası olmadığını söyledim, o da siparişi verdiğini güle güle kullanmamı söyledi ve paketim geldi =)
İnceleme: Öncelikle aletin aktif alanı tamamen A4 boyutunda, rahat bir çizim için inanılmaz derecede büyük ve kullanışlı.. hep çizerken kalemin aktif alan sonuna çarpması ve beni çileden çıkarması gibi kötü bir hayalim vardı fakat bunu yaşamanız cidden imkansız, yaşamadım da.
Hassasiyet ise tahminimden bile iyi.. ciddi manada profesyonel bir çizim yapabilmek sadece yeteneğinize ve tabletle geçirdiğiniz süreye kalıyor.
Açıkcası siparişten hemen önce yaptığım forum incelemesinde, birçok kişiden tabletin MacOs'da kurulum sorunu yarattığını okumuştum. MacOs Leopard 10.5.8 kullanıyorum, son versiyon sürücüyü buradan forumdan indirdim, kurdum ve tableti usb'ye takmamla çalışması bir oldu. Ben bu konuda hiçbir sorun yaşamadım bunu Mac kullananlara özellikle belirtmek istiyorum.
Ve son olarak bu yazıyı yazma sebebim: Tablet kutusundan yedek kalem uçlarım çıkmadığı için sorunumu Akortek yetkililerine maille bildirdim, hemen ilgilendiler ve bugün kargoyla yedek kalem uçlarımı bana ulaştırdılar, bende teşekkür borcumu bu şekilde ödemek istedim. Üründen ziyade böyle samimi ve müşteriyle ilgili bir hizmet aldığımdan dolayı gerçekten çok mutluyum. Tüm çalışanlara tekrar teşekkür ederim. Ayrıca UC-Logic'in böylesi profesyonel bir katagoride çıkarttığı bu ekonomik ürün cidden çok sevindirici fakat daha üst seviye ürünlerin çıkması ben şimdiden beklemeye başladım bile haberiniz olsun.
Bu da benim iki gün uğraşarak yaptığım ilk çalışma örneğim (zamanla hızlanırım sanıyorum=)