Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: lapazz wp8060 mac sorunu  (Okunma Sayısı 716 defa)
10 Ağustos 2009, 20:23:41
melikeatac
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 10 Ağustos 2009, 20:23:41 »

geçen hafta vatan bilgisayardan uc-logic lapazz wp8060 model grafik tableti macosx uyumlu olduğunu görüp aldım. Cihazı alıp mace bağladım kurulum CD sindeki macosx driverlarını yükledim, çalışmadı. İnternet üzerinden çeşitli forumlarda da sorunla ilgili çözüm aradığım halde sorunu çözemedim. Son driverları sitenizden indirip kurduğum halde tekrar çalışmadı. Denemediğim yol kalmadı. Akortek Bilişimden teknik destek istedim. Teknik desteği telefon üzerinden veremediklerini. Sitenin forumundan yardım alabileceğimi söyledikleri halde herhangi bir destek alamıyorum. Forumlarda ve kullanma klavuzunda gösterildiği şekilde cihazı macosx leopard 10.5.7 ye kuruyorum. Fakat macosx den cihazın tanınmadığını usb bağlantısının sökülüp tekrar takılmasını isteyen bir uyarı alıyorum.Grafik tabletin uyarı ışığı sürekli yanıp sönüyor. Cihazım arızalı değil pc de normal çalışıyor. Konuyla ilgili yardım alamazsam en kısa sürede dağıtımcı ve satıcı firmayla ilgili yasal işlem başlatmak zorunda kalacağım.
11 Ağustos 2009, 18:39:38
Kemal ( UC-Logic Türkiye )
Hepkem
Administrator
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2009, 18:39:38 »

sıkıntı sistemin g5 tabanlı olmasıyla ilgili olabilir.

hangi sürücüleri denediniz ? sürüm bilgisi veya forumdan link olabilir.

UC-Logic/Lapazz Türkiye Distribütörü : Akortek Bilişim<br /><br />www.akortek.com
12 Ağustos 2009, 01:55:22
melikeatac
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2009, 01:55:22 »

forumdaki ve sitenizdeki driverları denedik.Forumda yazılanları denedik.Yine tabletin lambası yanıp sönüyor. Macin özellikleri :işlemci 2.0 ghz intel coreduo 2
mac os x 10.5.7 leopard 2 gb ram ........
12 Ağustos 2009, 01:59:03
melikeatac
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2009, 01:59:03 »

http://www.uc-logic.com.tr/forum/index.php/topic,474.0/prev_next,prev.html#new biri bu diğeride sitenizdeki macosx güncel sürücüsü ikisi de olmadı.
12 Ağustos 2009, 23:03:33
Hepkem
Administrator
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2009, 23:03:33 »

üretici ile kontrol ettim. uc-logic.com 'da yer alan sürücünün sizin sisteminizde ( g5+leopard ) çalışması gerekiyor.

http://www.uc-logic.com/download/driver/OS%20X_PenTablet_%20Driver1.24.1.zip

grafik tableti windows tabanlı bir sistemde deneme şansınız var mı ? bu şekilde donanımsal bir problem olup olmadığını daha rahat tespit edebiliriz.

UC-Logic/Lapazz Türkiye Distribütörü : Akortek Bilişim<br /><br />www.akortek.com
13 Ağustos 2009, 18:23:30
melikeatac
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2009, 18:23:30 »

Laptop ve masaüstü pc de çalışıyor,her hangi bir sorun yok, mac üzerinde, tekrar forumda bi arkadaşın dediği gibi usb hub ile denedim yine sorun devam ediyor.
13 Ağustos 2009, 21:29:42
Hepkem
Administrator
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2009, 21:29:42 »

hımm.. bu durumda yazılım sorunu yaşadığımız aşikar.

go, applications, pen tablet settings ,uninstall pentablet driver ile sürücüyü kaldıralım.
tabletin sistem ile bağlantısını keselim.
tableti sürücüyü kurmadan tekrar sisteme bağlayalım. imleci kontrol edebiliyor musunuz deneyelim.

uc-logic sitesinde yer alana 1.24.1 versiyon sürücüyü tekrar sisteme kurup deneyelim.
http://www.uc-logic.com/download/driver/OS%20X_PenTablet_%20Driver1.24.1.zip

üretici bu sürücü ve g5 sistem ile denemiş. problem olmadan çalıştığını belirtti.
deneme sonrası duruma göre ilerleyelim

15 Ağustos 2009, 01:58:56
melikeatac
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2009, 01:58:56 »

Denedim. Tabletyi taktım sürücüyü kaldırdıktan sonra imleç sürüklenmiyor. Daha sonra yeni sürücüyü yükledim. Yine ışık yanıp sönüyordu.Usb Hubla slot değiştirerek denedim çalıştı. Ama tekrar kapatıp açtığımda problem aynen kaldığı yerden devam etti. Yani tabletin ışığı yanıp sönüyor ve hata veriyor.
06 Eylül 2009, 20:14:44
Hepkem
Administrator
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2009, 20:14:44 »

sizin ürünü test ettik ve pcde sorunsuz çalışıyor fakat Mac'de çalışmıyor.
Eprom veya IC versiyonu ile ilgili bir problem gibi duruyor.
Sıfır ürün ile değiştirdik, problem çözüldü Wink

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: